perjantai 4. lokakuuta 2013

Mörkö se lähti piiriin

Joku psykologi voinee anaylosoida kommentteihin meidän henkistä hyvinvointiamme. Retkikuntamme ei ole ihan joka hetki kovin vakuuttunut pääkoppiemme vakaudesta, sen verran hämäriä biisejä on reissun mittaan päässä pyörinyt. Mistä lienee kumpuavat, mutta seuraavia viisuja on tullut toistuvasti hyräiltyä, lauleskeltua ja vihelleltyä pitkin matkaa (en edes tiennyt suurinta osaa noiden biisien nimistä, piti googlettaa):
-Mörkö se lähti piiriin
-Kaija Koo: Mulla on niin kylmä ilman sua
-Janne Hurme: Kirje
-Tulatullallaa, posket pullallaa...
-Vicky Rosti: Sata salamaa
-Yölintu: Mä putoan

Musiikki on muutenkin tiukasti reissulla mukana. Rannalla, altaalla, riippukeinussa tai sängyssä maatessa on hienoa nauttia hiljaisuudesta, mutta monesti on kuitenkin napit korvissa. Busseissa ja kylillä tulee välistä kuunneltua paikallisia rytmejä, mutta omat soittolistat raikaa korvissa kuitenkin kaikkein useimmiten. Vaikka oma musiikkimakuni kattaa mauttomuudessaan tyylilajeja  täysin laidasta laitaan, ei lattarirenkutus juurikaan herätä lämpimiä tunteita. Etenkin busseissa paikalliset tykkäävät soittaa viisujaan toooodella kovilla äänenvoimakkuuksilla.

Lieneekö koti-ikävän helpottamiseksi, mutta oma mp3 soitin on jauhanut lähes täysin suomalaisia viisuja. Eniten toistoja on kertynyt Haloo Helsingille. Bändillä on loistavia biisejä! Seuraavat rallit ovat soineet tuhottoman monia kertoja matkan aikana: "Viimeinen maalissa", Vapaus käteen jää", "Huuda", "Maailma on tehty meitä varten", "Maailman toisella puolen", "Carpe diem", "Kokeile minua" ja "Sairastun sinuun". Mainittava on myös Mokoman "Kuu saa valtansa auringolta" joka soi myös todella usein, niin alkuperäisenä kuin myöskin Haloo Helsingin sovituksena.

Ei kotimaisella soittolistalla eniten toistoja on kertynyt länsinaapurin Lalehin yllättävän asialliselle hitaalle veivaukselle "Live tomorrow", elokuvan Django soundtrackilta löytyvälle viisulle "Freedom", The Pharcyden kappaleelle "Running away", sekä Pinkin viisuille "Try" ja "Give me a reason". Soipa korvissa aikalailla kaikenlaista muutakin laidasta laitaan aina Machine headista ja Panterasta Rihannaan, Gossipiin, Nasiin, 2Paciin ja Otis Reddingiin.

Näihin rytmeihin, näihin tunnelmiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti