lauantai 19. lokakuuta 2013

Arequipa

Argentiinalainen Heber suositteli Arequipassa vierailua vahvasti. Lähes kaikki muutkin ovat mainostaneet paikan olevan todella mahtava. Olihan siellä hienot vuoristomaisemat ympärillä ja mageen näköinen pieni historiallinen keskusta. Muuten mesta onkin  omalla listallani kärkipäässä paikoissa joissa olisin aivan hyvin voinut jättää käymättäkin.

Cuscossa otettu Free walking tour Peru-lafkan kävely kierros oli todella asiallinen, Arequipassa se oli ajoittain jopa kiusallisen huono. Mieleenpainuvinta tästä visiitistä oli ruokailut.

Ensimmäisellä dinnerillä lautaselle eksyi alpakkaa ja viimeisellä aterialla friteerattu marsu. Alpakka ei kovin kaksista ollut, jos ei pahaakaan. Muistutti vahvasti mautonta naudanlihaa. Marsun osalta allekirjoittaneella oli hieman perhosia vatsassa. Ensinnäkin sisälläni asuu vahva viha kaikkia jyrsijöitä kohtaan. Toiseksi annoksesta ei voinut välttyä millään tapaa ajattelematta, etteikö kyseessä olisi juurikin vihaamani jyrsijälajin edustaja. Marsupoloinen oli kaiksesta päätellen työnnetty friteerauskeittimeen suoraan juoksusta, jalat olivat viimeistä varvasta myöden ojentuneet äärimmilleen. Marsumainen naama isoine etuhampaineen tuijotteli suoraan lautaselta ja korvien taakse oli jäänytmvielä tukko karvoja. Maultaan otus oli oikein hyvää, paljon parempaa kun ihme mausteliemessä pyöritellyt kanavartaat. Vertaisinkin marsua rasvaiseen kananlihaan. Muy rico, eli todella maukasta!

Arequipa vaikenee, ei täältä sen enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti