sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Sydney

Moni maailmalla jututtamani aussi tai Sydneyssä käynyt turisti ei antanut kovinkaan hyviä kommentteja Sydneystä, kuulemma tympeä paikka jossa pyörimiseen riittää pari päivää. Näin ollen me varasimme vierailullemme 3 päivää, jonka aikana ihmettelimme kaupunkia läheltä ja kauempaa. Ensialkuun kaupungille jalkautuminen aiheutti jälleen ihan pienen kulttuurishokin. Siirtymine  syrjäiseltä paratiisisaarelta miljoonakaupunkiin voi olla hämmentävä kokemus.

Aivan oopperatalon tuntumassa asustelleena fiilis kaupungilla oli hieman pinnallinen. Aamusta iltaan jengi pyöri kylällä ykköset päällä ja näky oli osittain jopa hieman koominen. Sydneyyn matkustaville mukava seurapeli on bongata mies ilman kulmapaitaa, montaa pistettä ei tässä pelissä pääse keräämään. Jos mimmit haluavat sulautua katukuvaan, messiin on otettava kasa korkkareita ja luvattoman lyhyitä leninkejä. Snadisti leuka ja nenä pystyyn ja kaduille näyttäytymään. Toinen vaihtoehto on vuorautua Niken running malliston tamineisiin, laittaa ipodi hihaan, napit korviin ja lähteä ydinkeskustaan lenkille. Ruuhkan keskellä juoksenteli hämmentävän paljon lenkkeilijöitä, joiden motiivit jäi ohuesti arveluttamaan kun naama on tällätty tätäkin aktiviteettia varten viimeisen päälle. Tunnelmaltaan ei juurikaan oman oloinen mesta, mutta ei mielestäni kuitenkaan saamiemme arvioiden mukaisesti vältettävän kaltainen paikka.

Satama ja oopperatalon alue on todella hieno ja ympäriltä löytyy kaikennäköistä. Mereltä käsin katsottaessa kaupunki on ehdottomasti parhaimmillaan. Jos jotain Sydneyssä kävijöille suosittelen, se on veneellä pörräily ympäriinsä. Yhden päivän pyhitimme päiväreissulle viereisille Blue mountainsille. Reissun kärkeen pysähdyimme Featherdalen eläintarhaan ihmettelemään paikallisia erikoiseläimiä. Kengurut loikkivat vapaana ympäriinsä ja koalat nukkuivat. Isosta liudasta elikoita suosikkejani olivat pikkuruiset pingviinit. Itse kohteella luikertelimme turistilaumojen keskellä ihmettelemässä maisemia ja ajelimme erilaisilla kikottimilla kanjoneiden halki, sekä rinteitä pitkin ylös ja alas. Blue mountains on ehdottomasti myös hieno paikka, mutta päällimmäisenä fiiliksenä käteen jäi tässä vaiheessa reissua kuitenkin "tää on niin nähty " tyyppinen olotila.

Sydneyssä olisi lopulta riittänyt nähtävää pidemmäksikin ajaksi ja olisin muutaman extrapäivän siellä myös viihtynyt. Kuuluisa Bondi-beach jäi tsekkaamatta, emmekä ennättäneet juurikaan The Rocksin ulkopuolelle. Ensi kerralla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti