torstai 4. heinäkuuta 2013

Pikastoppi Torontossa

Karavaanimme kutistui Montrealista lähdettäessä taas kahteen. Reilut pari kuukautta kanssani läpi Siperian ja jenkkien matkannut ja aikaisempina vuosina ympäri kanssani maailmaa reissannut luottopakki joutui lähtemään takaisin sorvin ääreen. Toivon mukaan hän saa loma ja työkuviot kuosiin ja tekee vielä come backin reissun loppupuolella.

Läpikulkumatkalla Montrealista Niagaran putouksille pysähdyimme pariksi yöksi Torontoon. Kannatti. Mukava kaupunki ja erityisen ystävällistä jengiä!  Jos näytit olevan vähänkin kehällä, paikallisia oli heti tarjoamassa auttavaa kättään. Myös toisilleen, ei pelkästään silmät pyöreinä kimpoileville reissaajille.

Päivässä ei ihan hirveitä ehtinyt, melko normikaavalla sen sisältö muodostui seuraavasti: Hyvät unet, aamupala hostellilla (muffinssi ja gallona kahvia), uutisia netistä ja tulevien etappien varailua, juoksulenkki ja jumppa koulun takapihan leikkipuistossa, suihku, välipala hostellin kattoterassilla, reissaaminen keskustaan, lounas, palloilua ympäri keskustaa, kahvit, lautalla saarelle, päikkärit rannalla, auringon laskun kuvailua, takaisin mantereelle ja hostelliin, iltapala, suihku, lehtien lukemista ja nukkumaan. Päivärutiinit kulkevat melkolailla paikasta ja aktiviteeteista riippumatta oheisen kaavan mukaan. Päivään mahtuu hitosti mahtavia hetkiä, jolloin reissussa oleminen on silkkaa parhautta.

Maailman pisin katu, Yonge street, tuli käveltyä toiseen päähän asti. Lautalla reissu Toronto islandille, josta oli oikein messevät näkymät kaupungin siluetista, oli oikein asiallinen. Lounaspaikka "eat healthy, be fresh" oli toooodella kova. Fressiä, hyvää ja näyttävää safkaa. 3ruokalajin lounas 15$. Chef Dan tietää mitä tekee! Jos eksytte Torontoon, käykää tarkastamassa.

Tähän väliin pieni avautuminen hostelli majoituksista Kanadassa. En ole ilmiöön missään muualla törmännyt, mutta nyt sama piina on riivannut joka aamu sekä Montrealissa, että Torontossa. Siis kaikkina aamuina, joina olen hostellissa Kanadassa herännyt. Tekijöitä on ollut ainakin neljä ja ihan heti en ole sympatioitani heille jakanut. Miksi 6-10 hengen yhteismajoituksessa pitää laittaa herätys soimaan 6:30 ja torkuttaa tunteja, jos ei ole aikomustakaan herätä vielä moneen tuntiin. Risoo heräillä itse ja risoo huomautella itsestään selvästä asiasta. Oma herääminen on vakioitunut välille 7-9 ja oman herätyskellon ääneen ei ole tarvinnut vielä herätä. Se alkaisi soimaan 09:12. Saa nähdä, josko Niagara fallsissa jengi osaisi huomioida paremmin kanssa asujiaan...

Lopuksi vielä huomio bussilla matkustamisesta: se on Kanadassa yllättävän edullista ja siedettävän mukavaa (polvitilaa on ihan kivasti. Olen 194cm kundina, jonka kehon mittasuhteet eivät ainakaan reiden pituuden osalta noudata kultaista leikkausta, 95% julkisista kulkuvälineistä polvet suussa) 8,5h tunnin matka Montrealista Torontoon kustansi 30$ (1€=1.3$). Sama matka junalla olisi ottanut 5,5h ja kustantanut 110$.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti