maanantai 22. huhtikuuta 2013

Gerrrrmany

Saksa on saksa. Homma toimii tarkkuudella johon ainoastaan germaanit kykenee... Reissun aloittaminen täältä oli aika ex tempore tyyppinen ratkaisu, mutta jälkikäteen tarkasteltuna loistava sellainen. Matkailijan raamattu, eli Madventuresin kansainvälisen seikkailijan opas kehoittaa aloittamaan pitkän reissun jostain tutusta ja turvallisesta ennen överimpiin mestoihin menemistä. Skandinavian jälkeen tutumpaa ja turvallista tuskin meikäläiselle löytyy. Saksassa on tullut vierailtua varmaankin reilut kymmenkunta kertaa, mutta näillä seuduilla en ole vielä käynyt. Ensimmäiset pari päivää menivät n.80000 asukkaan Wormsissa ja loppupätkä Münchenissä. Ensin mainitusta käteen jäi kirkkaimpana loistava uusi tuttavuus, aivan käsittämättömän hyvä paikallisen viinitilan valkkari (jahka pääsen kotii, tilaan laatikkotolkulla) ja mukavan pehmeä aloitus reissulle. Münchenissä oloa rasitti kuumeflunssa, mutta sen perusteella mitä ehdin ja jaksoin kierrellä on tämä tästä lähtien lempipaikkani Saksassa. Tyylikäs ja rento suurkaupunki, jossa on luonto lähellä. Harmittamaan jäi, etten ehtinyt vierailla Alppien suunnalla maisemia katsomassa, enkä Dachaussa toteamassa kuinka helvetin sekaisin voi ihmisen lapsi olla. Molemmat mestat olisi ollut n. tunnin matkan päässä. Kaupunkia tuli kuumeilusta huolimatta nähtyä yllin kyllin, laskeskelin torstaille karkeasti hieman yli 50km kävelyä :) Weißbieriä ja weißwurstiakin ehdin onnekseni maistamaan. Ennen kaikkea tuli aloitettua matka rauhallisesti, hyvässä seurassa ja hyvin leväten.

Jos jotain huonoa täytyy hakemalla hakea, niin Deutsche bahnin yliampuvat "VR-tyyppiset" hinnat ja Münchenin hostellin kustannukset vetävät tarkan markan matkaajan hiljaiseksi.

Ikävä kyllä Wormsista ei juuri kuvia tullut räpsittyä ja Münchenin kuvat korruptoitui jostain syystä kun siirtelin niitä kameralta. Onneksi pari tärkeintä pelastui, kuten speksit em. viinistä ja viinitilasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti