sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Matka maailman ympäri

Toteutan pitkäaikaisen haaveni ja lähden reissaamaan maailman ympäri. Kirjoittelen juttuja fiilisten mukaan. Kielipoliiseille: viimeisimmästä kirjallisesta työstäni, jossa kieliopilla oli jotain merkitystä, on jotakuinkin 6 vuotta, näpyttelen tätä poropeukaloillani tabletilla ja usein todennäköisesti parin oluen tai viinilasillisen siivittämänä. Jälki on todennököisesti myös sen näköistä...

Alkubiitit reissuun Haloo Helsingiltä tuosta ja tuosta. Näillä mennään. 14.2. taakse jää pääkaupunki ja 21.4. kotimaa. Tästä se alkaa...

Hyvä ruoka, parempi mieli...

"Disfruta, come y bebe, que la vida es breve" eli "nauti, syö ja juo, elämä on lyhyt".

Tykkään ruoasta. Mitä parempaa, sen parempi. Listailen tähän tekstiin maailmalla eteen tulleita loistavia ruokapaikkoja ja ruokia (muutaman kymmenen euron päiväbudjetti voi asettaa omat haastensa, mutta pyrin etsiytymään kulinaristisiin elämyksiin parhaani mukaan). Ruoan mausta voi olla montaa mieltä, mutta yli 30 vuoden kokemuksella syömisestä ja kiistatta mitä äärimmilleen hioutuneen makuaistin perusteella voin taata tämän listan korreloivan makuelämysten kanssa täydellisesti!

Miami (USA) NeMesis urban bistro Kerrassaan loistavaa sapuskaa ja mahtavan rennon letkeä meininki. Tänne kannattaa eksyä kauempaakin! Seutu ei ole viihtyisimmästä päästä ja erityisesti pohjoisesta lähestyvät voi nauttia matkalla Miamin vähemmän siloitellusta puolesta. Gangstarappi pauhaa, eikä kodittomien sadesuojat ja käytetyt ruiskut valaisemattomilla jalkakäytävillä anna odottaa NeMesiksen kaltaista paikkaa. Kuitenkin kun sisään asti selviytyy, ei hyvän ruoan ystävän riemulla ole rajaa. Omintakeisia yhdistelmiä, loistavia makuja! Jos em. kuvaus ympäristöstä jännittää, niin tossumiesten ja -naisten kannattaa kävellä Biscayane blvd:n suunnasta, josta matkaa on vain muutama kortteli, eikä em. ilmiöihin törmää. Itse eksyin satunnaisella kävelyretkellä matkalla American airlines arenalle ja hyvä niin!

Miami (USA) Soya e pomodoro Ruoka itsessään oli perushyvää. Ei tajunnan räjäyttävää, mutta erittäin maukasta. Eniten tässä paikassa viehätti sen tyyli, josta ropisi sen verran lisäpisteitä myös itse sapuskalle, että paikka päätyi listaukseen. Pisteet myös laadukkaista raaka-aineista, luomutuotteiden suosimisesta ja sesonki menusta. Downtownin ytimessä. Ehdottomasti vierailun arvoinen.
Orlando (USA) K restaurant & wine bar Päälle päin todella mitättömän näköinen paikka, sivussa aikalailla kaikesta. Paikalliselta saadun vihjeen perusteella suuntasin päiväkävelyn alueelle ja ensinäkemältä luulin paikan olevan suljettu. Nykäisy ovesta todisti kuitenkin toisin ja paikka oli lounasaikaan tupaten täynnä. Eikä suotta. Laadukasta ja hyvää ruokaa! Luomua ja lähialueen pientuottajien raaka-aineita vähän totutumpaa pidemmälle viedyissä perusaterioissa, salaateissa, burgereissa, jne. Maussa tulee raaka-aineiden laadun lisäksi esille myös eittämättä ammattitaitoisen vispilän vääntäjän otteet.